21 Ocak 2013 Pazartesi

Kısa Filmm...

          SPIN;




Yönetmen-Senarist-Müzik-Kurgu: Jamin Winans


YAPIM YILI: 2006 Almanya

ÖZET:

Filmin afiş sloganı açıklıyor aslında herşeyi.
-''Two turntables and a time machine''-(İki turntable ve bir zaman makinesi)Film,Alman yapımı.Fakat,filmde hiç diyalog yer almadığı için gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.
Değerlendirme;
   35 film festivalinden ödül toplamış,60 festivalde gösterime girmiş bir kısa film olduğunu göz önüne alırsak,son yılların en iyi kısa filmi diyebiliriz Spin için.Hiç diyalog gerektirmeden derdini anlatabilien çok orjinal bir senaryo fikri,bir parça kelebek etkisi tadı,konsepte uygun ritmik müzikler ve bu ritme uyumlu,müthiş bir kurgu.Tek kelimeyle mükemmel!
   Filmin senaristinin,yönetmeninin,müziklerinin ve kurgusunun aynı elden çıktığını düşünürsek,on parmağında on marifet deyiminin örneklemesini,cümle içinde kullanılmış halini görebiliriz.
FİLM;
   Teknik açıdanda aşmış,profesyonel bir yapım.Kast kısmında gördüğünüz gibi profesyonel ışık yardımı alınmış.Çerçeveleme yönetmenin tercihine kalmış bir şeydir. Çerçevelemeleri filmin yapısına uygun olarak dikkat dağıtmayacak ve sahnelere özel anlam yüklemeyecek şekilde,klasik usül takip edilerek düzenlenmiş.Filmi,bir kaç kez izledim.Ne bir aks atlaması ne de hatalı bir kesme film tam anlamıyla mükemmel olmayı hak ediyor ve alığı bütün ödüller de bunu göstergesi oluyor.

    Paylaşım: Emre Kırımlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder